Saturday, 15 August 2009

soalan yang tak pasti jawapannya...

boleh tak korang tolong jawap soalan ni....

1. dalam hati korang ade seseorang yg korang sgt sayang tapi..kasih tu xjelas..aper korang buat?
2. sanggupkah korang menunggu seseorang yang korang cintai hingga akhir hayat?
3. andai orang yg korang sayang tu meninggal depan korang, ape yg korang buat?
4. si dia dh pergi menyahut seruan ilahi, ape korang buat..since korang still syg dia lagi..
5. penah tak korang bayangkan yg korang akan kehilangan org yg korang sayangi?
6. penah tak alami korang sayang kat si dia tapi dalam masa yg sama dia sayang orang lain..dia tau yg korang sedar tapi dia menafikan...
7. andai korang yg mnyahut seruan ilahi, aper korang rasa time tu?
8. korang pernah sepi tak?
9. takdir, adakah setiap benda yg berlaku kat kita adalah mengikut takdir??
10. macam mane korang buat untuk tidak terus berharap pada yang tak sudi??


thanks to saper2 yg sudi jawap soklan ni...its very meaningful..

4 comments:

C.H.A said...

trust me..having someone to love is better than not having one at all..if dia menyahut seruan Ilahi dulu..jangan lupakan dia..ingat dia sebagai seseorang yang pernah kita kongsi mcm2 bersama2..seseorang yang pernah ajar kita mcm2..

if kita pergi dulu..kita doakan dia dapat seseorang yang lebih baik dari kita..

if korang rela lepaskan seseorang dengan seikhlas hati..dan nak yang terbaik untuk dia..tanpa ada perasaan hasad dengki atau tak ikhlas..CONGRATULATION..you have been chosen to fall in love and feel the greatest feeling on earth..

REMEMBER..only the chosen one can feel the true feeling of loving someone..

Akira Kimura said...

c.h.a..that was a very touching comment...but u not answering my Q.

cEro said...

to akira kimura...
ni aku jawab satu2 tau...
1 - tepuk seblah tangan takkan bunyi..aku mmg ade org yg aku syg, tp ape bley wat...diam membatu je laa sbb dh kena hina mcam sampah...

2- it depends...tp stakat nih aku sanggup tunggu sampai mungkin dpt ketemu cinta yg lebih suci..tp rasenye tak kot, hati dah mati laa...

3- aku takkan menangis dpan org, itu yg pasti...

4- doakan dia yg terbaik di sisi-Nya..walaupon aku bkan baik sgt pon..

5- pernah sgt..

6- pernah...denial always the bigger enemy of human..

7- wow, tak pnah pikir pon...redha je kot..

8- 'sepi' is my middle name...i hate to be lonely, but loneliness loves me..

9- takdir adalah litar yg dh diprogramkan utk kita oleh Tuhan yg Maha Esa...

10- tahan menangis..

C.H.A said...

jawapan kepada soalan:

1-buat solat istikharah..sebaik2 petunjuk tu dari Allah swt.mintak bagi jelas sikit kasih sayang tu..
2-SAYA SANGGUP..
3-akan mengalami depression yang teramat.berkemungkinan besar akan fobia untuk bercinta buat selama-lamanya..
4-since dia dah meninggal..kita yang masih hidup ni..teruskan la hidup..
5-semua benda hidup akan mati..jadi nak tak nak kena redha..cuma kalau boleh..harap sendiri mati dulu sebelum org yang disayangi mati..
6-tak pernah..
7-sedih..harap sempat bagitau our loved ones that i love them so much..
8-perjalanan hidup kita ni dah tertulis awal2 lagi..tapi ingat..tidaklah dapat diubah nasib atau takdir seseorang itu melainkan dirinya sendiri berusaha mengubahnya..(ni bukan aku pandai2 bagi hujah..dalam Al-Quran ada)hehe..
9-solat hajat..agar Allah buka hati dia untuk kita..

harap jawapan saya menepati piawaian anda en.shahril..hehe..mekasih!